Ruta

Histories i llegendes

Esplanada del castell

18 € / persona

6-24 persones

De 18:00 a 20:30

De Dimarts a Diumenge

2,5 hores

Tota població antiga en la qual s’han assentat diverses civilitzacions, guarda sorprenents històries reals i llegendes de personatges icònics. El rei Jaume I, el Cid Campeador, el pirata Dragut, la Reina Mora…

Coneix les més interessants de Cullera en aquesta ruta que a més té un recorregut històric i cultural que inclou l’entrada al Castell, als Refugis de la Guerra Civil i una refrescant orxata.

Detalls

Itinerari
  • Visita al Castell de Cullera
  • Baixada pel camí del Calvari
  • Barri del «Pou»
  • Visita al refugi anti-aeri de la Guerra Civil
  • Mercat
  • Orxata
Horaris

Todts els dilluns

12.00 en el punt de trobada.

 

I si no tinc transport?

Tranquil, està tot controlat!

Si no disposes de transport, el nostre guia passarà a recollir-te 10 minuts abans de començar, al final de l’Avinguda Blasco Ibáñez, davant de la font del passeig marítim, al costat del Tourist Info de Cullera.

També podem portar-te de tornada si així ho desitges.

Contacta amb nosaltres per a mes informació sobre horaris, flexibilitat i tarifes.

.

Preguntes freqüents

Pot ser en un altre horari?

Per supost. El nostre horari “fix” és per a la temporada d’estiu, però encara així som flexibles i en qualsevol moment podem convindre un altre horari. Això pot ser així, sempre que es complisquen els mínims per a l’eixida.

Si només soc una persona, o una parella, i per tant no arribem al mínim de persones per a fer l’experiència Què fem?

No pasa res. Normalment el mínim són 6 persones, però si sou menys, crideu-nos i ho arreglem d’alguna formal. Habitualment ajuntem un parell de famílies o diverses parelles soltes i així formem el grup. Sempre intentem que ningú es quede sense gaudir de les nostres experiències.

On puc aparcar? I si no tinc transport?

Si decideixen anar al punt de trobada en la ruta d’històries i llegendes o en el pack de rutes, poden aparcar en el pàrquing gratuït del Castell. En el cas que vengen a la ruta dels mercaders, poden aparcar en el pàrquing gratuït del “Prado” (GPS: Cooperativa Cullera).

Si no tenen transport, o estan en un hotel lluny dels punts de trobada, o els ve més còmode deixar el cotxe ben aparcat, contacte’ns i els oferirem un servei exclusiu de transport.

Quina roba/calçat he de portar?

És recomanable que aquests siguen còmodes ja que les rutes es realitzen caminant.

El recorregut és molt llarg?

El recorregut de la nostra ruta turística més llarga són 2’5 km (vila i port) i la més curta 1’5 km (mercaders del Xúquer). Les altres rutes caminant es troben entre aquestes dues forquetes.

El camí és complicat? És apte per a persones amb mobilitat reduïda?

Totes les nostres rutes turístiques són a peu pla i es poden realitzar per qualsevol persona.

En el cas de les rutes que inclouen la baixada del Castell, encara que aquest siga a la muntanya, la baixada és molt dolça i fàcil. Aquesta ruta ha sigut realitzada per persones en cadira de rodes, grups de majors i famílies amb carrets de bebé. L’únic punt no accessible per a tothom són els escalons de l’entrada al Castell, però amb l’ajuda i la voluntat del nostre equip, la intenció és que ningú es quede sense visitar-lo.

He de portar alguna cosa?

Sobre tot, ganes de gaudir i enamorar-te de Cullera.

D’altra banda és recomanable portar aigua i una càmera o telèfon per a fer fotos.

Finalment, i mentre duren les restriccions sanitàries, caldrà portar mascareta.

Poden vindre xiquets?

¡Si! De fet recomanem que vinguen xiquets. Moltes de les nostres activitats estan pensades per a ells. En algunes rutes aprendran molt i en unes altres es divertiran.

Poden vindre mascotes?

És recomanable que no, per respecte a la resta de participants del grup. Però si es consulta i es tracta d’una mascota xicoteta, que no molesta i que està ben educada, pot participar en alguna de les rutes; però no en totes, així que millor preguntar abans. A més, cal tindre en compte que algunes rutes inclouen visites a museus i espais públics tancats en els quals no es permet l’entrada d’animals. En aquests casos, la persona responsable haurà de romandre fora fins que el grup isca.

Si no m’agrada l’orxata puc demanar una altra cosa?

Podran triar entre orxata i aigua-llimó de sucre cremat.

Totes les altres consumicions seran a càrrec de qui les demane.

¿Hi ha descansos? Es pot anar al bany?

Durant els recorreguts es fa una parada per a refrescar, prendre’ns l’orxata i aprofitar per a anar al bany.

Si fa molta calor, No estem molt exposats al sol?

Durant el camí hi ha molts llocs a l’ombra i habitualment el recorregut es fa molt agradable. De totes maneres, és recomanable posar-se protecció solar i portar gorra per a major seguretat.

Les nostres reds socials